Praha 11 otevřela nový bazén s tobogánem, podle opozice předražený

Praha - Radnice Prahy 11 otevřela na Jižním Městě nový komplex bazénů a sportovišť. První návštěvníci se do Jedenáctky VS, jak zní oficiální název, mohou vypravit dnes od 13:00. V areálu lidé najdou bazén, vodní atrakce i sportovní halu. Stavba vyšla na 510 milionů korun, radnice peníze získala privatizací bytového fondu v 90. letech. Podle opozice je ale projekt předražený.

Areál v ulici Mírového hnutí tvoří tři haly. V první je 25 metrů dlouhý bazén s pěti drahami, tobogán s převýšením 4,5 metru a brouzdaliště pro děti s dětskou skluzavkou. Součástí haly je i restaurace. V druhé jsou bazény pro děti a pro kojence. Třetí hala pak slouží pro míčové sporty a vejde se do ní 315 diváků.

Vstupné je do 31. srpna 99 korun, poté budou dospělí platit za hodinu plavání 120 korun a za hodinu a půl 190 korun. Děti a senioři zaplatí 90 korun, respektive 130 za hodinu a půl. Děti do roku a půl věku mají vstup zdarma. Otevřeno je od 8:00 do 20:00, od září 6:30 do 21:00.

Jižní Město má nový bazén s tobogánem (zdroj: ČT24)

Opozice z Hnutí pro Prahu 11 ale stavbu od počátku kritizuje. Projekt považuje za předražený a vytýká mu i technické nedostatky. Bazén je prý malý a nelze v něm pořádat závody, sportovní hala má zase nižší strop, než určují předpisy pro pořádání oficiálních volejbalových zápasů. Praha 11 navíc už v ulici Květnového vítězství jednu sportovní halu má. „Považujeme stavbu za promarněnou příležitost. Mohl vzniknout areál, který by mnohem lépe splňoval sportovní a rekreační potřeby Jižního Města,“ řekl opoziční zastupitel Ladislav Kos.

Starosta Dalibor Mlejnský (bezp.) ale kritiku odmítá. „Schválně jsme projektovali bazén pro děti, padesátimetrový bazén jsme nechtěli. Naše ambice nebyla pořádat tu závody,“ uvedl. O výstavbě bazénu na Jižním Městě se mluvilo od 80. let minulého století. Současný projekt začal vznikat v letech 2007 až 2008 a areál měl být původně větší a stát až 700 milionů. Vedení radnice nakonec zvolilo zmenšenou variantu. Vodní svět bude provozovat soukromá firma, která za pronájem radnici každý rok zaplatí 3 miliony korun.