Dodávka najela na Brněnsku do dětí, jedna dívka zemřela

Ivaň – Jedna středoškolačka nepřežila nehodu, při které u Ivaně na Brněnsku najela dodávka do skupiny dětí. Dalších pět středoškoláků utrpělo zranění. Vyplývá to z informací od policie, záchranářů a Fakultní nemocnice Brno. Řidič nebyl pod vlivem alkoholu ani drog. Příčinu nehody policie vyšetřuje.

Řidič najel přímo do skupiny středoškoláků (zdroj: ČT24)

Dvacet sedmnáctiletých středoškoláků bylo nedaleko novomlýnských nádrží na školním výletě. Řidič dodávky do jejich skupinky narazil na poměrně nepřehledném úseku u Ivaně poblíž Pohořelic.

Záchranáři zraněné převezli do brněnské nemocnice. Jedno dítě má těžká zranění, jeho stav je ale stabilizovaný. Lékaři ošetřili ještě další čtyři děti. Jedno zůstalo hospitalizované, další tři už lékaři pustili domů. Podle záchranářů šlo o různé povrchové poranění, pohmožděniny a drobné zlomeniny. Zraněným je kolem 17 let. 

Dívku, která nakonec svým zraněním podlehla, se snažili na místě resuscitovat svědci nehody a pak záchranáři. „Podařilo se obnovit její krevní oběh. I přesto byla v kritickém stavu,“ uvedla mluvčí záchranářů Barbora Zuchová.

Nehoda se stala kolem 16:00 na silnici třetí třídy. Silnice je odbočkou z hlavního tahu z Brna na Mikulov. Policie řidiče dodávky Volkswagen vyslýchá. Test podle vyšetřovatelů nepotvrdil přítomnost alkoholu ani drog v krvi.

Nehoda u Ivaně na Brněnsku
Zdroj: Václav Šálek/ČTK