Chrudim se chlubí prvním příměstským singletrackem

Chrudim – V lese nedaleko Chrudimi vznikl tzv. singletrack – trať pro horská kola, která se má stát základem rozsáhlejšího cykloparku. Správa městských lesů musí o vybudování dalších cyklistických tratí jednat se svým státním protějškem. Již nyní se ale díky singletracku může chlubit „prvním příměstským cykloparkem“.

U Chrudimi vzniká příměstský cyklopark (zdroj: ČT24)

„Náš singletrack je první příměstský singletrack v České republice. Většinou jsou singletracky na horách,“ charakterizoval základ budoucího rozsáhlého parku ředitel Městských lesů Chrudim Zdeněk Odvárka. Především zkušení bikeři však mají z trati rozporuplné pocity – jde o modře značenou trasu vhodnou i pro rodiny s dětmi. „Je to dobrý nápad, ale chtělo by to udělat někde obtížné. Tohle je příliš lehké pro nás velké,“ řekl biker Ondřej Kysela.

O rozšíření cykloparku jedná správa chrudimských městských lesů s Lesy ČR, na jejichž pozemky by další trasy zasahovaly. Kromě prostoru bude město potřebovat také peníze. Podle Zdeňka Odvárky stál singletrack dlouhý kilometr a půl zhruba 700 tisíc korun, přitom každý další kilometr přijde na 300 až 400 tisíc korun.