Brno přišlo o část městského okruhu. Opravuje se ulice Provazníkova

Brno – Dnes v osm hodin ráno uzavřeli silničáři polovinu ulice Provazníkova v Brně. Silnici, kudy vede Velký městský okruh, čeká téměř třítýdenní oprava. Uzavřen je směr na Svitavy, doprava je vedena obousměrně na druhé polovině vozovky. Očekává se, že uzavírka způsobí značné dopravní komplikace, místem projede denně v průměru 47 tisíc aut.

Místo čtyř pruhů jen dva. S tím se budou muset spokojit řidiči projíždějící ulicí Provazníkova v úseku od Tomkova náměstí po most přes řeku Svitavu. Silnici čeká oprava za čtyři miliony korun, až do 27. července bude proto provoz sveden vždy do jednoho a následně do druhého směru. „Nejprve uzavřeme jízdní pás směrem na Husovický tunel a Svitavy a následně jízdní pás ve směru na Židenice,“ upřesnila mluvčí Jihomoravského kraje Denisa Kapitančiková.

Částečná uzavírka ulice Provazníkova
Zdroj: ČT24

Úsek patří mezi nejvytíženější v Brně, řidiči proto musejí počítat se zdržením. Podle našeho redaktora na místě sahaly dnes dopoledne kolony ve směru na Svitavy až po dálnici. Po Velkém městském okruhu projede denně 35 až 50 tisíc aut, v úseku u Tomkova náměstí je denní průměr 47 tisíc vozidel. Nic na tom podle Brněnských komunikací nemění ani prázdninový provoz, díky kterému v tomto konkrétním místě ubydou pouhá dvě procenta aut.

Kvůli stavbě dnes ráno silničáři zavřeli na Tomkově náměstí i levé odbočení ze silnice I/42 na Dukelskou třídu směrem na Husovice. Objížďka pro vozidla na Husovice od Židenic vede křižovatkou ulic Karlova a Selská na ulici Valchařskou přes Tomkovo náměstí jízdou v přímém směru na Dukelskou třídu.

Investorem opravy je Ředitelství silnic a dálnic ČR. „Po celou dobu částečné uzavírky nebude v dotčeném úseku jezdit trolejbusová doprava. Nahradí ji autobusy. Stávající zastávka MHD Tomkovo náměstí se přemístí do úseku za křižovatkou Tomkovo náměstí směrem k Husovickému tunelu,“ dodala Kapitančiková.

Silničáři částečně uzavřeli jeden z úseků městského okruhu v Brně (zdroj: ČT24)