Kvůli odstávce je Most bez teplé vody. Lidé se ohřívají v bazénu

Most – Desetitisíce obyvatel Ústeckého kraje jsou v současné době bez teplé vody. Důvodem jsou pravidelné letní odstávky zdejších tepláren, které se navíc sešly ve stejném termínu. Mosteckému bazénu proto v těchto dnech výrazně roste návštěvnost, je to totiž jedna z mála možností, jak se vykoupat v teplé vodě.

Jak si poradit s odstávkou? Jít se vykoupat do bazénu (zdroj: ČT24)

Lidé na Mostecku budou bez tepla až tři týdny. Komořanská teplárna, která teplem i elektřinou zásobuje sedmdesátitisícový most a pětadvacetitisícový Litvínov totiž mění dosluhující horkovod. „Potrubí je zde od počátku stavby naší teplárny a už opravdu dožívá,“ vysvětluje odstávku mluvčí Miroslava Kučerová s tím, že výměna vyjde na 70 milionů a dalších devadesát milionů budou stát opravy přímo v teplárně.

Odstávka se týká i zábavního vodního areálu Aquadrom, kde se kvůli přerušeným dodávkám tepla snížila teplota vody na 27 stupňů. „Jinak běžně máme třicet jedna, takže pokles je to o víc jak tři stupně,“ uvádí vedoucí bazénu Miroslav Svoboda. Na nedostatek návštěvníků si ale bazén přesto nemůže stěžovat, jejich počet naopak od začátku odstávky roste - a areál navíc o deset procent zlevnil vstupné. „Je přeci jen příjemnější vykoupat se v o něco chladnější vodě než doma v ledové,“ uvádějí provozovatelé.