Plavební komora na řece Moravě se proměnila ve fotografickou galerii

Uherské Hradiště – V netradiční galerii se proměnila plavební komora Kunovský les na řece Moravě nedaleko Uherského Hradiště. Čekání na vyrovnání hladin v plavební komoře zpříjemní umělecký zážitek. Stěny totiž zdobí vodní zátiší, která autor Milan Zámečník fotografoval z rybí perspektivy.

Dost už bylo leteckých snímků, řekl si fotograf Milan Zámečník a namísto ptačí perspektivy nabídl pohledy z perspektivy rybí. Víc než čtyřicítka fotografií ukazuje běžně nepřístupná anebo nepovšimnutá místa v okolí, meandry i slepá ramena řeky Moravy. Většina fotografií vznikla na jaře, na podzim a v zimě. „Ta mlha jim dala úžasnou atmosféru, protože většina vodáků řeku zná z období, kdy je zalitá sluníčkem a kdy se všichni opalují. A já jsem tu potkal akorát nějaké kačeny a to bylo všechno,“ popisuje Zámečník.

Výstava by v plavební komoře měla vydržet do konce srpna. Pokud ji dřív nespláchnou letní bouřky. „Na těch fotkách už je vidět, jak je ten zub času a to počasí nějakým způsobem deformuje, jak se odchlipují rožky. Ale to je vlastně dobře. To je vlastně to, čím se ta výstava mění,“ myslí si fotograf.

Plavební komora na řece Moravě se proměnila ve fotografickou galerii (zdroj: ČT24)