Redaktor ČT načapal úředníky při neplacení parkovného

Hradec Králové – Dva úředníky odboru dopravy královéhradeckého magistrátu nachytal redaktor Vlastimil Weiner při neoprávněném sebezvýhodnění, když obešli povinnost hradit parkovné v centru města. Činí tak i přesto, že po příjezdu do zaměstnání parkují vůz v placené zóně. Magistrát se za jejich chování omluvil.

Úředníci odboru dopravy neplatili parkovné (zdroj: ČT24)

Za hodinu parkování v areálu Gayerových kasáren v centru Hradce Králové zaplatí řidič 10 korun. Roční parkovací karta pak vyjde na 7 200 korun. Podle slov provozovatele parkovacích míst Jiřího Holubce neexistuje žádná výjimka.

Jak ale štáb ČT zjistil, mezi rovnými si úředníci magistrátu chtěli připadat rovnější. Sledoval je více než týden, parkovné neplatili, dokonce kartou radnice za předním sklem auta předstírali, že na místě mohou stát. „Karta nemůže být použita v žádné zóně zpoplatnění,“ zdůrazňuje Jiří Holubec.

Po zavolání na městskou policii kvůli tomu, že v placené parkovací zóně stojí auta bez zaplacení parkovného, přislíbí hlas na dispečinku příjezd hlídky. Nejenže se hlídka nedostavila, ale dotyčný úředník Milan Musil, kterého kdosi varoval, běží přeparkovat vozidlo. Na městské policii je pak přijatý oznamující hovor zapsán s časem o třináct minut pozdějším oproti skutečné době, kdy se odehrál. V tu dobu už bylo samozřejmě Musilovo auto pryč.

Na všechny dotazy po neplacení parkovného odpovídá Milan Musil: „Bez komentáře.“ Druhý z úředníků dopravního odboru Zbyněk Rolín na otázku, proč neplatí parkovné zase uvedl: „Platím. Když ne, tak mně to dokažte.“

Magistrát chybu uznal, jde podle mluvčí Magdalény Vlčkové o chybu jednotlivců. „Jde o individuální selhání dvou zaměstnanců magistrátu. Zároveň se samozřejmě omlouváme všem poctivě platícím řidičům,“ uvedla.