Šéfa dozorčí rady Spolchemie okradli falešní policisté

Ústí nad Labem – Skupina falešných policistů okradla bývalého generálního ředitele a současného předsedu dozorčí rady Spolku pro chemickou a hutní výrobu Martina Procházku. Do jeho domu vnikli pod záminkou domovní prohlídky. Případ vyšetřují ústečtí kriminalisté.

„Mohu potvrdit, že tento případ vyšetřuje služba kriminální policie a vyšetřování,“ sdělil ústecký policejní ředitel Vladimír Danyluk. K incidentu došlo minulou sobotu brzy ráno. Skupina mužů oblečená v policejních uniformách, z nichž někteří měli kukly, údajně zazvonila u Procházkova domu v ústecké čtvrti Střekov a prokázala se falešným příkazem k domovní prohlídce.

Muži dům prohledali a zabavili finanční hotovost v řádech statisíců korun. Procházku pak vyzvali, aby se šel převléknout a odjel s nimi. Ve chvíli, kdy odešel z místnosti, pachatelé odjeli. Zda si kromě peněz něco odnesli, nechce policie říct. „K probíhajícímu vyšetřování nebudeme sdělovat žádné bližší informace,“ doplnil Danyluk.

Agentura ČTK se snažila pana Procházku kontaktovat, na dotazy ale nereagoval, nezvedal telefon, neodpověděl ani na SMS zprávu. Mluvčí Spolchemie Marie Logrová o případu neví.

Nejednalo se o první útok

Procházka se stal terčem útoku už loni v prosinci. Tehdy někdo prostřílel kapotu jeho vozu. Pachatele policie nenašla a případ odložila. Na místě činu nezůstaly nábojnice, což pátrání značně ztížilo. Balistická expertiza nicméně ukázala, že se střílelo z revolveru 357 Magnum.

Martin Procházka byl dlouholetým ředitelem Spolku pro chemickou a hutní výrobu, od roku 2009 je předsedou dozorčí rady. Spolek pro chemickou a hutní výrobu je přední evropský výrobce syntetických pryskyřic. V rámci systému řízení je spolu s dalšími firmami součástí skupiny SPOLCHEMIE GROUP.

Roční tržby samotného Spolku se pohybují kolem 4,5 miliardy korun. V rámci celé skupiny, která má téměř 1 300 zaměstnanců, dosahují konsolidované tržby 5,6 miliardy korun.