V Českých Budějovicích se při opravách zřítil podchod

České Budějovice - Při opravě podchodu na Pražské třídě v Českých Budějovicích u hřbitova sv. Otýlie se zřítil jeho rekonstruovaný betonový strop. Na místě zasahují hasiči a kynologická záchranná brigáda. Policie Pražskou třídu obousměrně uzavřela, a to včetně městské hromadné dopravy. Podle jihočeského policejního mluvčího Jiřího Matznera svědci i vycvičení psi potvrdili, že v podchodu v době havárie nikdo nebyl a že tedy nikdo nebyl zraněn.

Jiří Matzner upřesnil, že krátce po betonování stropu podchodu se celý strop propadl, beton spadl na schodiště a vtekl do podchodu. Dělníci, kteří byli na místě, hned od počátku potvrzovali, že se nikdo nezranil a že nepředpokládají, že by někdo mohl být v podchodu uvězněn. Protože ale záchranáři potřebovali tuto informaci potvrdit, povolali vycvičené psy i speciální vozidlo vybavené termokamerou.

Zřícený podchod v Českých Budějovicích
Zdroj: ČT24

Kvůli záchranným pracem je uzavřena celá Pražská třída. Uzavírka platí od křižovatky s Okružní ulicí po křižovatku u Budvaru. Policejní mluvčí Jiří Matzner dodal, že uzavírka bude platit minimálně do večerních hodin. Až na místě skončí kynologové, budou následovat likvidační práce.

NO COMMENT: Zřícený podchod v Českých Budějovicích (zdroj: ČT24)