Jihovýchod Prahy po půlnoci zhasl, vypadla rozvodna

Praha – Rozsáhlou oblast jihovýchodně od pražského centra postihl v noci výpadek elektřiny. Kdo v Praze 4 a částech Prahy 2 a 10 nespal, ocitl se krátce po půlnoci potmě. Podle mluvčího Pražské energetiky Petra Holubce byl výpadek asi půlhodinový, příčinou byl výpadek rozvodny na Chodově.

Výpadek proudu zasáhl rozsáhlou část Prahy krátce po půlnoci. Dotkl se zhruba stovky tisíc domácností. „Dispečeři začali do postižených míst okamžitě přepojovat elektřinu z jiných zdrojů, zhruba po půl jedné byla naprostá většina území zase pod napětím a všechno svítilo,“ uvedl mluvčí Pražské energetiky, podle kterého šlo o důsledek havárie rozvodny, která patří společnosti ČEPS.

Kromě domácností se bez elektřiny ocitl také pražský dopravní podnik. Nejezdilo proto metro na lince C mezi stanicemi Pražského povstání a Háje ani tramvaje v centrální a jižní části města.

Bez elektřiny se podle serveru Echo24 ocitla také pražská Thomayerova nemocnice v Praze 4 - Krči. „Ihned jsme zapínali diesely, proti výpadkům jsme chránění. Problém ale byl na odděleních, která nejsou akutní. Tam byli bez světla. Teď už je to zase nahozené, výpadek trval přes dvacet minut,“ řekl serveru pracovník dispečinku nemocnice.