Dálnice na Bratislavu už je po hromadné nehodě průjezdná

Brno – Devět vozidel havarovalo dnes ráno na dálnici D2 u Brna. Doprava ve směru na Bratislavu byla šest hodin po nehodě zcela uzavřená, provoz se povedlo obnovit až o půl druhé odpoledne. Hromadná havárie si vyžádala sedm zraněných, šest z nich skončilo v nemocnici.

Tři nákladní auta, dvě dodávky a čtyři osobní vozidla se ráno srazily na 4,5. kilometru dálnice D2 ve směru na Bratislavu. Z prvotních výsledků vyšetřování vyplývá, že se nejprve srazily dva kamiony, do nichž narazila další auta. Jejich řidiči nestačili zabrzdit a zabránit tak nárazu. Přesná příčina nehody zatím není známá.

Šest lidí převezli záchranáři do nemocnice. Jednoho ze zraněných museli hasiči z trosek auta vyprostit speciální technikou, potvrdil mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška. „Do brněnských nemocnic jsme transportovali celkem šest osob - tři těžce a tři středně těžce zraněné,“ upřesnila mluvčí jihomoravské záchranky Barbora Zuchová.

NO COMMENT: Hromadná nehoda na D2 (zdroj: ČT24)

Dálnice byla v místě nehody šest hodin uzavřená, před uzavírkou se tvořily kolony. Řidiči směřující na Bratislavu museli sjet z dálnice na exitu Chrlice a zpět najížděli na jedenáctém kilometru v Blučině. Způsobené škody zatím nebyly vyčísleny.