Policie odložila případ požáru ve veletržním areálu v Letňanech. Cizí zavinění se neprokázalo

Pražští policisté odložili případ požáru vstupní haly veletržního areálu v Letňanech. Na dotaz České televize to uvedla mluvčí policie Violeta Siřišťová, podle které se neprokázalo cizí zavinění. Požár v areálu vypukl loni na začátku července. Způsobené škody provozovatel areálu odhaduje na 150 až 200 milionů korun.

„Případ byl odložen, policisté nezjistili, že by se na požáru podílela cizí osoba,“ uvedla pro Českou televizi Siřišťová.

V hale PVA Expo Praha začalo hořet loni 2. července kolem půl páté ráno. Kouř z požáru byl tehdy vidět desítky kilometrů daleko. Na místě zasahovalo čtrnáct hasičských jednotek. Plameny podle hasičů zasáhly halu v délce asi 150 metrů, část haly se zřítila. Hasiči požár dostali pod kontrolu zhruba po jedné hodině, incident se obešel bez zranění. V hale se v té době konala výstava stanů a vybavení do přírody.

Martin František Přívětivý, výkonný ředitel společnosti ABF, která je provozovatelem areálu, ČT odložení případu potvrdil a doplnil, že rozsah škody je stále odhadován na 150 až 200 milionů korun. Vzhledem k tomu, že požár nezničil celou halu, chce provozovatel objekt rekonstruovat. „Počítáme s tím, že bychom halu do provozu uvedli v podzimní sezoně při veletrhu For Arch,“ doplnil ředitel marketingu ABF Josef Venc, který zároveň upozornil, že je zatím vše teprve ve fázi plánů.