Po chladném pátku se o víkendu oteplí, místy mají být přeháňky

Události: Předpověď počasí na víkend (zdroj: ČT24)

Po bouřivých dnech a silném dešti se počasí v nejbližších dnech znovu uklidní. Silné přeháňky a vítr již Česko opustily, spíš jen na horách se ještě mohou vyskytnout blesky. Jižní Morava by tak měla zůstat chráněná. Ze dvou víkendových dní bude slunečnější neděle. Zatímco sluneční svit v sobotu bude zhruba od pěti do osmi hodin, v neděli by slunce mělo vydržet svítit čtrnáct až šestnáct hodin.

Zpočátku bude počasí v Česku ovlivňovat nevýrazná oblast vyššího tlaku vzduchu, postupně od západu mělká brázda nižšího tlaku vzduchu postupující přes střední Evropu k východu.

V sobotu bude většinou oblačno, ráno ojediněle mlha. Zpočátku dne se budou místy vyskytovat přeháňky, ojediněle také slabší bouřky. Večer mají srážky postupně ochabovat a bude také ubývat oblačnost. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 16 až 12 stupni Celsia. Nejvyšší denní teploty by měly dostáhnout až 25 stupňů Celsia, na horách kolem 15 stupňů. V noci bude slabý proměnlivý vítr, přes den severní až severovýchodní vítr jeden až čtyři metry za sekundu.

Po celou neděli bude převážně polojasno, ráno ojediněle mlha. Odpoledne a večer se při zvětšené oblačnosti objeví ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 10 až 14 stupni Celsia. Nejvyšší denní teploty vystoupají až ke 28 stupňům. Slabý proměnlivý nebo východní vítr bude mít sílu jeden až čtyři metry za sekundu.