Kdo je v pozadí moskevského atentátu?

Poslední informace o možném pachateli – mladík kavkazského původu – bude, zdá se definitivní. Vzhledem k tomu, že Vladimír Putin hned po výbuchu na letišti Domodědovo vydal prohlášení o tvrdé odvetě, lze očekávat, že se mají Kavkazané na co těšit. A tady začínají pochybnosti. Rusko touží definitivně pokořit odbojné Čečence, kteří se jim zpěčují od roku 1859, kdy byla jejich země okupována ruskou armádou a připojena k carství. A pozor: uvědomme si, že Čečensko je bohaté na naftu! Udržet ropné zdroje je přece strategickým cílem číslo jedna.

Dále Rusko potřebuje vytvořit v Čečensku základnu pro koridor směrem na Gruzii a dál na Střední Asii, v níž ve spolupráci s Čínou touží podpořit militantně islamistický režim v Iránu a narušit pokojné budování společnosti v Iráku. Moskva by také chtěla definitivní pacifikací Čečenska v této oblasti vytvořit četnický dohled na nedaleký Izrael. Všichni občané židovského státu chtějí přece žít v klidu a míru se všemi Palestinci i s příslušníky Brigády mučedníka Izz ad Dína al Kassáma. To se ovšem nelíbí ani Rusům, ani jejich spojencům a věčným našeptávačům Palestincům. Palestincům jde především o ovládnutí světa a v tom jsou Rusové jejich spojenci. Rusopalestinská oligarchie touží po naftě Středního východu a po utopení Židů v Rudém moři. To ví každé malé dítě.

To je širší politický rozbor. Ovšem i konkrétní indicie dlouhodobého vývoje ruské politiky v oblasti a ostatně i přímo na letišti Domodědovo nasvědčují (a mnozí odborníci už se k tomu přiklánějí), že téměř jistě jsou v pozadí atentátu ruské tajné služby. Přece už v 70. letech považovala KGB vůdce Súdánské komunistické strany za nejoddanější a nejloajálnější na celém Středním východě, píše se v Důvěrné zprávě o KGB. A to nemluvíme o tom, že už desetiletí je hlavní úsilí KGB ve třetím světě zaměřeno na Indii. Ta také není od Čečenska daleko. A můžeme se také ptát: kdo podporoval a podporuje současné protivládní provokatéry v Tunisku a Egyptě? Jde o typickou politiku ruského světového četníka: rozděl a panuj!

Pozoruhodná, či spíše podezřelá, ba přímo dokazující jsou mnohá podivná fakta kolem atentátu: především už několikátý vytipovaný pachatel. Nejprve ruští islamisté, proskočila i tajemná „černá vdova“, pak dokonce al-Kajdá (o níž při tom každé malé dítě ví, že si ji sami Rusové vytvořili proti Spojeným státům a Izraeli, protože přeplatili Usámu bin Ládina, původně koketujícího s USA – o takové „charaktery“ se Rusové opírají!), teprve nyní konečně Kavkazané. Jasná taktika: Rusové vytvářeli dojem, že pátrají a že ve svém pátrání nejsou nijak podjatí. Dále: utržená a zdevastovaná hlava pachatele. Už na základní škole v civilní obraně jsme se přece učili, že v okamžiku výbuchu zaujímáme polohu ležmo směrem patami k explozi. Že by to nevěděl vycvičený čečenský voják-ženista? Nabízí se jasná odpověď: hlava byla na místo dodána až po činu. Předem ovšem znetvořena ruskými specialisty. A proč tak ostrý zákrok proti moskevské dopravní policii? Je zřejmé, že bylo třeba odklidit dopravní policisty, kteří „teroristy“ – své kolegy z specjednotek na místo dováželi. Jak to, že se prohlášení odvolaných neobjevilo v jejich podání v našem televizním zpravodajství? Ti už nikdy nepromluví! Povšimněme si také velmi zajímavé informace, že mezi mrtvými a zraněnými nebyl ani jeden Palestinec! Že by je někdo varoval?

Tak už dost! Že to, co jsem napsal, je šílená slátanina a pitomost? Je. Že je to necitlivé, ba cynické vůči obětem děsivého činu? Je. A omlouvám se za to. Chtěl jsem pouze napodobit nejrůznější místní snovatele všelijakých „spiknutí“ a provokací, jimiž vysvětlují vražedné atentáty vůči Západu, případně Izraeli, a kdy za jejich iniciátory i vykonavatele označují agenty CIA a Mossadu, kupříkladu v nejrůznějších internetových diskusích. Jejich výplody jsou stejně blbé. Ba choré. Bohužel, problém je v tom, že oni to myslí vážně. A vždy k tomu ještě nezapomenou dodat patetické a varovné: „Pozor! Kdo seje vítr, ten sklízí bouři!“

  • Letiště Domodědovo autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/23/2271/227100.jpg
  • Vyšetřování na letišti Domodědovo autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/23/2278/227784.jpg