Omluva našim rodičům

Proč mám potřebu se veřejně omlouvat svým rodičům? Protože jsou důchodci! Snad poprvé v dějinách České republiky a vůbec existence Českého a Československého státu došlo k tomu, že důchodci, tedy NAŠI RODIČE, museli vyjít do ulic a domáhat se svých práv. Mají penze ve výši 9 000 Kč a za byt a energie zaplatí okolo 7 000 Kč. Zbudou jim tedy dvě tisícovky na živobytí na celý měsíc - 70 korun na den. Když jsou dva, jako mí rodiče, tak to ještě jde, když zůstane člověk sám, je to zlé…

Cítím to jako obrovskou ostudu a nechci k ní mlčet, i když s ní nedokážu nic reálného udělat. Cítím se strašlivě zahanbeně, trapně, poníženě. Cítím, že jsme jako děti, totálně selhali. Náhle si skrze toto ponižující shromáždění starých a bezmocných lidí - důchodců, ale především NAŠICH RODIČŮ, uvědomuji, kam to ta moje generace přivedla!  

A tak mi nezbývá než napsat veřejně a velkými písmeny: MAMI A TATI, PROMIŇTE MI, ŽE JSEM VÁM PŘIPRAVIL TAK NEDŮSTOJNÉ STÁŘÍ. VĚŘTE MI, ŽE JE MI VELMI LÍTO, KAM JSEM I JÁ PŘIVEDL ZEM, KTEROU JSTE MI SVĚŘILI. MOC SE VÁM ZA TO OMLOUVÁM A UDĚLÁM VŠECHNO PROTO, ABY SE VAŠE ŽIVOTNÍ PODMÍNKY DÁL NEZHORŠOVALY. TO VÁM SLIBUJI JÁ, VAŠE DOSPĚLÉ DÍTĚ. 

Mám takovou vizi: až tato omluva doputuje labyrintem internetu k našim poslancům a vládě a i oni si uvědomí, že jsou především dětmi svých rodičů, tak všichni ti poslanci a poslankyně, senátoři a vláda povstanou a jako jeden muž na kamery všech televizí zřetelně a nahlas odříkají: NAŠE MÁMY A NAŠI TÁTOVÉ, PROMIŇTE NÁM, ŽE JSME VÁM PŘIPRAVILI TAK NEDŮSTOJNÉ STÁŘÍ. VĚŘTE NÁM, ŽE JE NÁM TO VELMI LÍTO, KAM JSME PŘIVEDLI TUTO ZEMI, KTEROU JSTE NÁM SVĚŘILI. PRVNÍ CO MŮŽEME UDĚLAT JE, ŽE SE VÁM OMLOUVÁME. VAŠE DOSPĚLÉ DĚTI. 

Je to poprvé v dějinách naší státnosti, že staří lidé museli vyjít do ulic, dožadovat se elementární slušnosti. Bylo jich tam jen dva tisíce, ale pozor, celkově je důchodců v této zemi bezmála tři milióny. Ostatně důchodci jsou vůbec největší volební silou! Vládo, je dobré je mít na své straně. Protože až přijde do důchodu facebooková generace, bude to mnohem horší! Těch nepřijde pár tisíc, ale rovnou milion!