Čínská štěňata, která natočil iReportér ČT, zaplavila sociální sítě. I ve Spojených státech

Je libo štěně? Vyberte si... Netradiční prodej mazlíčků v Číně (zdroj: iReportér/Petr Vrána)

Úspěšným videem na Facebooku ČT24, které zaslal jeden z iReportérů, se staly záběry neobvyklého prodeje štěňat na tržišti na severozápadě Číny. Virál během tří dnů dosáhl 4,8 milionu přehrání, a to nejen v Česku, ale i ve Velké Británii, Spojených státech nebo řadě asijských zemí.

Vedle bezmála pěti milionů zhlédnutí video na Facebooku ČT24 dosud „posbíralo“ 11 tisíc komentářů a 60 tisíc sdílení.

„Když jsme na pěší zóně v Lanzho narazili na prodejce štěňat, nevěřili jsme vlastním očím. Nejdříve jsme si mysleli, že prodávají nějaké hračky, ale při bližším pohledu jsme zjistili, že se jedná o štěňata oblečená do pestrobarevných oblečků. Holt jiný kraj, jiný mrav. Ale setkal jsem se s tím jenom na tomto místě,“ popisuje Petr Vrána, jenž přes mobilní aplikaci iReportér přispívá pravidelně. 

Mobilní aplikace iReportér umožňuje uživatelům natočit video a v surovém stavu jej odeslat do redakce České televize. Nejlepší videa se pak pravidelně objevují nejen na facebookových stránkách České televize, ale také na kanálech ČT1, ČT24, ČT sport nebo ČT :D.

Do projektu iReportér se za dobu jeho fungování zapojilo už přes 40 tisíc lidí. Více informací je k dispozici na stránkách: https://www.ceskatelevize.cz/ireporter/.