Na den otevřených dveří České televize přišly tisíce lidí

Do zákulisí televizních seriálů, filmů i živého zpravodajského vysílání mohli lidé v sobotu 13. květn nahlédnout v budovách České televize – v Praze, v Brně i Ostravě. Den otevřených dveří uspořádala ČT po dvou letech. Jen na Kavčí hory zamířilo na 18 tisíc lidí.

Myslím si, že je docela docela zajímavé pro naše diváky vidět zázemí ČT, protože pak si dokáží i představit, co se vlastně skrývá za těmi sportovními přenosy, zpravodajskými pořady, dramatickou tvorbou, dětskými pořady.
Petr Dvořák

Pražské prohlídkové trasy – připraveny jsou tři a jedna bezbariérová – diváky provedly dekoracemi ze seriálů Rapl, Kosmo či Bohéma. Viděli také kostýmy z tanečního pořadu StarDance, kulisy z Kouzelné školky nebo ukázku přenosové a osvětlovací techniky.

V budově zpravodajství se mohli zájemci podívat třeba na „velín“, kde se připravují Události. Právě kvůli přípravě hlavní zpravodajské realce se zpravodajství veřejnosti uzavřelo už v půl čtvrté. Na ostatních místech ale program ještě chvíli pokračoval.

Brněnská televize zvala do studií pořadu Dobré ráno či AZ-kvíz, spojit tři strany pyramidy si vyzkoušely i některé osobnosti brněnského studia. V Ostravě prohlídka začínala ve studiu S1, odkud se běžně vysílá zpravodajství. Velký zájem byl o focení za moderátorským pultíkem. (více ve fotogalerii z ostravské televize). 

Události: Česká televize otevřela dveře veřejnosti (zdroj: ČT24)

Doprovodný program umožnil setkání s více než čtyřicítkou osobností televizní obrazovky. Připraveny byly podpisové akce, rozhovory a děti si mohly například na pódiu před pražskou budovou užít koncert Kašpárka v rohlíku. Na závěr programu zahrála Anna K.