Události, komentáře v novém: Lepší obraz i komunikace moderátorů

Jeden z klíčových pořadů ČT24 ukázal svou novou tvář. V pondělí večer byly k vidění Události, komentáře ve zcela novém hávu. „Obnáší to přechod ze studia, kde se Události, komentáře doposud mnoho let vysílaly, do nového virtuálního studia, které diváci znají z Událostí,“ řekla vedoucí dramaturgyně Událostí, komentářů Martina Riebauerová s tím, že nové studio působí vzdušně a moderně a zároveň umožní lepší práci s obrazem i komunikaci moderátorů.

S větším důrazem na práci s obrazem se posílila rovněž role druhého moderátora, který shrnuje události dne vlastním pohledem. Nyní dostal možnost souhrn všeho důležitého, co den přinesl, doprovodit obrazem na velkých plazmových obrazovkách. Zároveň spolu mohou oba moderátoři mnohem lépe komunikovat.

Pokud jde o design pořadu, ten je laděný do tmavě modré, aby zdůraznil, že jde o pořad vysílaný ve večerních hodinách. Jestliže formu Událostí, komentářů čekají zásadní inovace, naopak obsah pořadu a jeho analytičtější zaměření zůstává beze změny, snad jen nové technologické řešení dovolí větší důraz na vlastní témata.