Facebook jako nástroj pro novináře. Aplikace Mentions je přiblíží jejich publiku

Pro celebrity a sportovce fungují Mentions na Facebooku už víc než rok. Sociální sít teď do skupiny vyvolených přizvala i novináře. Ti američtí už je využívají, tuzemští si na chytrou funkci ale budou muset ještě nějakou dobu počkat. Mají se ale na co těšit.

Postup je jednoduchý – stačí si založit veřejný profil a od Facebooku získat ikonku, která značí ověřený účet. Vyplněním krátkého formuláře a stažením si aplikace pro iPhone můžou novináři začít čerpat řadu výhod.

Kde jsou přínosy?

Především v lepší komunikaci s veřejností, diváky, se čtenáři. Aplikace nabídne zobrazení trendujících témat a příspěvků a novinářům umožní zapojit se do diskuzí. A ti navíc díky ní uvidí všechny komentáře, které obsahují jejich jména. Žurnalista už nebude muset odbornými články spamovat všechny své přátele v osobním profilu, ale jen ty, kteří ho sledují jen jako novináře.

Facebook novinářky Jennifer Epstein
Zdroj: Facebook

Facebook už by tedy nemusel být jen pro zábavu, ale sloužit v tomto ohledu podobně jako Twitter, kde právě čtvrtinu uživatelů tvoří novináři nebo zástupci sdělovacích prostředků.

Facebook live

Aplikace navíc umí i streamovat videa. Facebook Live, na rozdíl od oblíbeného Periskopu, dokáže video přehrát i víckrát po sobě a uloží ho na Timeline daného uživatele.

Facebook live
Zdroj: Facebook