Herec Vetchý vysoudil na bulváru 700 000 korun

Praha – Vydavatelství Bauer Media musí zaplatit herci Ondřeji Vetchému 700 tisíc korun za dva roky starý článek v časopise Spy. Informaci přinesl server iDNES.cz. Bulvární magazín podle Městského soudu v Praze zásadně pochybil, když uvedl, že herec přišel na vyhlášení ocenění Český lev s milenkou, ačkoliv se ve skutečnosti jednalo o manželku. Rozsudek není pravomocný.

Článek zveřejněný v již zaniklém bulvárním časopise Spy obsahoval fotografii, na které na slavnostní večer do Lucerny přichází Vetchý s manželkou. V textu přitom stálo, že na předávání cen dorazil se svou milenkou. Manželům vadily i další, údajně nepravdivé informace z jejich soukromí.

Tehdejší šéfredaktor týdeníku Pavel Novotný přiznal chybu, odmítl ale, že by lež napsal úmyslně. „Neudělal jsem to schválně,“ řekl podle serveru u soudu. „Podstatná informace je, že pan Novotný mou ženu 20 let zná,“ uvedl ale Vetchý. Podle soudkyně Dagmar Stamidisové se jednalo o Novotného zásadní nedbalost a neprofesionální přístup. „Snažil se, aby vzbudil senzaci. Soud neuvěřil tvrzení, že ženu nepoznal, spíše to neřešil,“ řekla.

Ondřeji Vetchému přiřkl soud 500 000 korun, jeho ženě 200 000 Kč. Každý z nich požadoval půl milionu. Právní zástupce vydavatelství zvažuje odvolání.