Klaus míří k rozhlasovému mikrofonu. Na Dvojce řekne, jak to vidí

Český rozhlas nezůstane bez prezidenta ani po ukončení formátu Hovory z Lán. Někdejší první muž země Václav Klaus se stane novou tváří pořadu „Jak to vidí“, který každé ráno v půl deváté vysílá Český rozhlas Dvojka. Za mikrofon poprvé usedne ve čtvrtek.

„Je to pro mě nový formát a také zase trochu jiný způsob, jak se prostřednictvím rozhlasových vln setkat s posluchači,“ uvedl bývalý prezident. Pořad se bude vysílat živě ze studia Dvojky, kde Klause přivítá šéfredaktor a moderátor této stanice Miroslav Dittrich.

„Jestliže je mezi hosty názorového rozhlasového pořadu osobnost, která stála deset let v čele státu, tak to je bezesporu prestižní záležitost. Jsem rád, že Václav Klaus souhlasil,“ řekl Dittrich. „Budu se ho ptát na řadu aktuálních událostí, ale zastavíme se i u závažných jevů posledních měsíců, například u takzvaného arabského jara či jeho hodnocení vlády a opozice 'z jistého povzdálí' po skončení prezidentského období.“

Pořad Jak to vidí vysílá Český rozhlas Dvojka pravidelně od pondělí do pátku a v neděli od 08:30. Hosty jsou uznávané osobnosti z nejrůznějších oblastí, které komentují aktuální dění ve světě, ve svých oborech, ale hovoří i o vztahu k věcem všedním. Speciální nedělní vysílání se pak zaměřuje na etická a duchovní témata. Pravidelnými tvářemi pořadu jsou kardinál Dominik Duka, rektor Karlovy univerzity Tomáš Zima a Masarykovy univerzity Mikuláš Bek nebo ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan.

Vydáno pod