V Česku může začít vysílat nová mutace MTV

Praha - V Česku, Slovensku, Albánii a Bulharsku může začít vysílat nová mutace hudebního kanálu MTV, určená původně pod názvem Adria zemím bývalé Jugoslávie. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání totiž udělila satelitní licenci české společnosti Mina Media, která podle rady spadá do skupiny kolem MTV.

Několik žánrových mutací MTV už jde v Česku naladit přes satelit. Například přes kabelové a satelitní sítě společnosti UPC je možné sledovat nejen základní program MTV Europe, ale také stanice MTV Hits, MTV 2, VH1, VH1 Classic či MTV Base, která ale bude v březnu nahrazena verzí MTV Dance.

O české národní verzi se spekuluje v médiích a hudebních kruzích léta. Naposledy loni v březnu se o myšlence národní české verze MTV zmínil i Bhavneet Singh, tehdejší úřadující šéf MTV Emerging Markets, která je součástí mezinárodní divize MTV Networks International (MTVNI). Podle jeho tehdejších slov citovaných Czech Business Weekly Online chtěla MTV spustit kanál pro ČR právě letos a před rokem kvůli tomu jednala s jedním nebo se dvěma potenciálními místními partnery.

V České republice je možné naladit několik hudebních stanic. Jedinou českou je Óčko, které vysílá přes satelit, kabelové sítě a přes digitální zemské vysílání. Stanice patří pod skupinu Mafra a podle údajů Óčka dosáhla v roce 2006 denní sledovanost stanice 185.000 diváků a týdenní sledovanost 650.000 diváků. Přes satelitní síť je například přístupný i slovenský interaktivní program Music box.

Vydáno pod