TýTý si odnesli Václav Moravec, Hana Maciuchová a tradičně Gott s Bílou

Praha - Moderátor České televize Václav Moravec získal cenu popularity TýTý v kategorii televizní publicistiky. Z pomyslného trůnu sesadil držitele 11 cen TýTý Radka Johna. Absolutním vítězem 17. ročníku TýTý za rok 2007 se s největším počtem hlasů stala Hana Maciuchová, která zvítězila také v kategorii nejpopulárnější herečka. Nejoblíbenějším seriálem se stala Ulice televize Nova, ve kterém Maciuchová hraje.

Kategorie zpěváků od vzniku ankety v roce 1991 nezná jiného vítěze než třiatřicetinásobného Zlatého či Českého slavíka Karla Gotta. „Tentokrát jsem to doopravdy čekal,“ řekl Gott, který se na špičce české populární hudby drží skoro půl století.

V kategorii zpěvaček zvítězila a stejně jako loni si tradiční cenu v podobě zrcadla z dílny výtvarníka Kurta Gebauera odnesla desetinásobná slavice Lucie Bílá.

Jednou z nejsledovanějších je zřejmě kategorie seriál roku, protože původní české televizní seriály jsou fenoménem posledních let. Ulice zvítězila před Ordinací v růžové zahradě televize Nova a Četnickými humoreskami. Nejpopulárnějším hercem lidé zvolili Ivana Trojana.

Bodovala Prima s Hádej, kdo jsem!

V neméně sledované kategorii pořad roku zvítězila zábavná soutěž televize Prima Hádej, kdo jsem!. Čtyři soutěžící Dana Morávková, Alice Bendová, Martin Zounar a Bohumil Klepl v ní hádají, jakou profesi vykonává pozvaný host. Jako prémii má hádající čtveřice s páskami na očích uhádnout, která celebrita přišla na návštěvu do studia.

Nejoblíbenějším moderátorem televizního zpravodajství se stal Karel Voříšek z Novy. Na pomyslném vrcholu popularity vystřídal loňskou vítězku a moderátorku České televize Jolanu Voldánovou. Osobností televizní zábavy se stal moderátor Leoš Mareš.

Diváci dnes večer svými hlasy rozhodli i o titulu Objev roku. Z trojice nominovaných moderátorka Renáta Czadernová, herečka Zuzana Vejvodová a moderátor Petr Vondráček se mohl radovat posledně jmenovaný. Vondráčka nominovala televize Prima za pořad Hádej, kdo jsem!.

Kamila Moučková do Dvorany slávy

Do Dvorany slávy byla letos uvedena legendární hlasatelka a moderátorka Kamila Moučková. Byla první dámou televizních zpráv, než ji za normalizace vyhodili. Zmizela z obrazovky, ale lidé nezapomněli její zastřený hlas, aktivní také za Pražského jara, ani odvahu, s jakou ohlásila v televizi 21. srpna 1968 počátek okupace Československa spojeneckými armádami a podílela se na ilegálním protiokupačním vysílání televize a rozhlasu.

Anketu TýTý vyhlašuje tradičně časopis Týdeník Televize. Počet hlasujících televize Nova na rozdíl od jiných soutěží neuvedla.

  • Lucie Bílá autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/2/172/17194.jpg
  • Bývalá televizní hlasatelka Kamila Moučková byla uvedena do Dvorany slávy autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/2/172/17193.jpg