PNS a Mediaservis otevřou společné logistické centrum

Praha - Distributoři tisku PNS a Mediaservis budou od dubna příštího roku sdílet společné logistické centrum. Do nového areálu v pražských Horních Počernicích se přestěhují také sídla obou firem, které si od společného projektu slibují především zefektivnění komunikace, snížení nákladů a zvýšení kvality služeb. Přesné náklady na stavbu nebyly zveřejněny.

Areál o rozloze 18.700 metrů čtverečních, který staví developerská firma VGP, si obě společnosti pronajaly na deset let. Podle slov generálního ředitele Michala Koliandra se investice Mediaservisu do nového provozu pohybují v desítkách milionů korun, distributor za ně získá 40 procent celkové plochy. PNS o výši nájmu mlčí. Hlavním důvodem stavby nového centra jsou nevyhovující podmínky ve stávajících prostorách a nutnost zavedení moderních technologií.

V nové budově bude vedle centrál obou společností umístěna centrální expedice Mediaservisu a dvě jeho divize (pražská a středočeská). PNS sem podle předsedy představenstva Radomila Judy umístí také národní distribuce, pražská divize a dceřiná společnost PNS Grosso. „Pravda je, že v současných podmínkách naše provozy praskají doslova ve švech a nejsme schopni tam nové technologie uplatnit," řekl ČTK Juda.
Obě společnosti jsou ve svém oboru lídry na trhu, PNS se zabývá distribucí tisku do volného prodeje, Mediaservis dodává tisk předplatitelům a současně nabízí poštovní služby (ročně dodá více než 180 milionů zásilek).