Newsday je opět na prodej, Murdoch od nákupu odstoupil

New York - Vydavatel NY Post Rupert Murdoch neočekávaně ustoupil od nákupu bulvárního deníku Newsday. Ve hře o významný newyorský list tak zůstává společnost Cablevision a Murdochův dlouholetý rival Mortimer Zuckerman, majitel konkurenčního deníku NY Daily News. Podle zástupců News Corporation by byl nákup za vyšší cenu, než bylo nabízených 580 milionů dolarů, neekonomickým krokem.

Rupert Murdoch a zástupce vydavatele Newsday Sam Zell již dříve ohlásili změnu vlastnictví deníku ve prospěch News Corporation. Murdoch ještě před třemi dny investory své společnosti ujišťoval o tom, že dohoda s vydavatelstvím Tribune je jistá. Nákup deníku měl napomoci zvýšit příjmy z inzerce a oslovit potenciální příjemce v oblasti Long Islandu a snížit náklady na tisk a distribuci New York Post.

Nejvyšší nabídka přišla od společnosti Cablevision, která nedávno oznámila také nákup nezávislého televizního kanálu Sundance. Za významný list nabízí ještě o sedmdesát milionů víc než Murdoch a Zuckerman.

Sedmasedmdesátiletý mediální magnát Rupert Murdoch vystavěl své impérium na zelené louce. Z majitele dvou australských listů se stal šéfem News Corporation, společnosti, jejíž záběr je tak široký, jako celý zábavní průmysl. Poslední velkou investicí na poli tiskovin byl nákup předního ekonomického deníku The Wall Street Journal v loňském roce.

Vydáno pod