Thomson Reuters ještě letos propustí až 700 lidí

Praha - Společnost Thomson Reuters v pátek potvrdila informace o plánovaném rušení pracovních míst, ke kterému dojde v důsledku nedávné fúze společností, jejímž cílem bylo především snížení nákladů obou firem. Několikaměsíční nervozitu zaměstnanců ukončil po dvanácti měsících interní email. V prvním kole propouštění letos přijde o svou původní práci až 700 lidí.

„Proces integrace agentury Reuters postoupil natolik, že jsme schopni odstranit duplicitu, která zde panuje. To bohužel znamená snížení pracovních míst v divizi obsahu, technologií a provozu,“ uvedl v prohlášení k zaměstnancům Peter Moos, ředitel této sekce firmy. Úplné propuštění by se ale mělo týkat jen 250 lidí, ostatní budou přesunuti na jiné pozice.
Oddělení prodeje pro oblast střední Evropy, Blízkého východu a Afriky opustí 45 z celkových 1305 zaměstnanců, provozní a technologickou divizi opustí 650 lidí. Propouštění se očekává také v dalších odděleních. Celkem by v Thomson Reuters mělo skončit pět procent, tedy až 2,5 tisíce lidí.
Na další informace zatím marně čekají novináři, kterých by se snižování stavů nemělo dotknout. Společnost uvažuje o expanzi v oblasti multimédií a hovoří se o nových pracovních pozicích. Reuters plánuje například internetové a komerční finanční videozpravodajství a rozšíření sekce komentářů. Jasněji by mělo být v pondělí.
Thomson Reuters působí v 93 zemích světa. Je největším poskytovatelem finančního zpravodajství, její tržby loni přesáhly dvanáct miliard dolarů.

Vydáno pod