Čínská tragédie z první ruky už i anglicky - v rámci propagace

Praha - Populární čínské webové stránky Sina.com reagovaly na obrovskou poptávku po informacích ze zemětřesením zničené provincie S'-čchuan a nabízí své služby v angličtině. Zpravodajský portál, který zaznamená denně 800 milionů přístupů, chce nabídnout vyčerpávající pokrytí události celému světu. Stránky také zprostředkovávají pomoc postiženým.

„Snažíme se z našich internetových stránek učinit výkladní skříň, která by představila moderní Čínu a otevřela ji mezinárodní komunitě,“ komentuje poslání webu Sina.com jeho prezident Charles Chao a dodává, že teď je nutné nabídnout co nejvíce informací lidem v zahraničí, kteří soucítí s postiženými obyvateli a budou chtít pomoci.

Sina.com vedle aktuálního zpravodajství k následkům zemětřesení nabízí také informace z finančních trhů a obchodu nebo o nadcházející olympiádě. Nechybí samozřejmě ani bohatý fotoarchiv a sekce propagačních videí. Firma také nabízí zpravodajství do mobilů, vyhledávací služby, inzerci a hry. Její tržby se oproti roku 2007 zvýšily až o 40 procent na více než 70 milionů dolarů.

Vydáno pod