Luboš Xaver Veselý vytvořil rekord v moderování talkshow

Praha - Moderátor Luboš Xaver Veselý dnes vytvořil nový český rekord v nepřetržitém celodenním moderování talkshow, a zapíše se tak do národní knihy rekordů. V posledních minutách akce, která se uskutečnila v pražském Divadle Palace, už moderátorovi docházely síly.

Ke konci pořadu, jehož posledními hosty byli herec Alexej Pyško a producent Michal Kocourek, už Veselému slábnul hlas, přeříkaval se a měl unavený výraz. Ospalost po celou dobu moderování překonával pomocí energetických nápojů, z dlouhého sezení ho prý ale bolely nohy.
    Úsměv na tváři Veselému vykouzlila uzená šunka s kostí, kterou vyhrál. „O tom to celé bylo,“ zavtipkoval Veselý, který se o kus masa vsadil s Petrem Novotným. Moderátor totiž Veselému, kterého inspiroval šestatřicetihodinový rekord jeho kanadského kolegy, nevěřil.
    Rozhovory, které Veselý vedl se známými osobnostmi z řad umělců, politiků i sportovců 24 hodin od pondělního poledne, se objeví v knižním zpracování. Doslovný přepis talkshow by měl vyjít do týdne po uskutečnění akce.
    Show se zúčastnilo 48 českých osobností, mezi kterými byl například letošní mistr Evropy v krasobruslení Tomáš Verner, houslista Jaroslav Svěcený, moderátor Petr Novotný, zpěvák Sámer Issa či módní návrhář Osmany Laffita.
    Nejvíce lidí přilákala zpěvačka Helena Vondráčková s manželem Martinem Michalem, jejichž přítomnost zaplnila téměř celé hlediště. V posledních minutách, které rozhodovaly o zdolání rekordu, bylo ale divadlo poloprázdné.
    Luboš Xaver Veselý od roku 2002 moderuje každý všední den vlastní rozhlasovou show Křížový výslech na stanici Frekvence 1, ve které zpovídá známé české osobnosti. Vlastní pořad má Veselý i v České televizi, kde uvádí noční show Cafe X.