TV Barrandov nejprve spustí své vysílání na internetu

Praha - Plnoformátová digitální stanice TV Barrandov bude vysílat nejprve prostřednictvím internetu, s několikaměsíčním odstupem pak bude vysílat na digitálních kmitočtech (v systému DVB-T). Start vysílání plánuje televize na léto, internet také nabídne amatérská videa, která diváci posílají na speciální stránky www.ukazse.tv.

„Barrandov TV bude nejdříve vysílat na internetu a s několikaměsíčním odstupem odstartuje program na obrazovce. Internetové vysílání nabídne mimo jiné to nejlepší z webu, který je barrandovskou databankou amatérských a studentských filmů,“ uvedl Sidovský pro ČTK.


Digitální pozemské vysílání TV Barrandov závisí na dostavbě nového sídla společnosti, tzv. Paláce zábavy. Za 100 milionů vznikne z bývalého barrandovského studia, které využívala také Nova.  Kolaudace budovy, která zahrnuje vedle televizních studií, administrativních prostor a moderního newsroomu také letní terasy a dvě restaurace, se plánuje na tento čtvrtek. V průběhu července by pak měla být vybavena technologiemi.  


Běh televize bude zajišťovat celkem sto lidí, v současnosti čítá tým TV Barrandov šedesát lidí. Stanice bude teprve druhým zástupcem nových digitálních kanálů v éteru, 1. června by měla začít vysílat Z1.

Vydáno pod