Společenským časopisem roku je opět Reflex, zpravodajským Respekt

Praha - Společenským časopisem roku 2007 se opět stal titul Ringieru Reflex, nejlepším ekonomickým a/nebo zpravodajským týdeníkem je stejně jako o rok dříve Respekt, který také zvítězil v kategorii Skokan roku, v níž o vítězství rozhoduje index nárůstu prodaného nákladu a čtenosti. Výsledky v 15 kategoriích čtvrtého ročníku soutěže Unie vydavatelů Časopis roku dnes večer pořadatel vyhlásil v Českém muzeu hudby v Praze.

Časopisem pro ženy se stal titul Žena a život od vydavatelství Bauer Media, časopisem životního stylu je Elle od Hachette Filipacchi 2000. Prvenství z předchozího ročníku rovněž obhájily tituly ABC od Ringieru v kategorii časopisů pro mládež a Marketing&Media mezi odbornými časopisy.

Změnou oproti loňskému ročníku bylo rozšíření počtu kategorií pro specializované časopisy, kterých letos bylo šest, zatímco loni o čtyři méně. V kategorii specializovaný časopis pro ženy byl první stejně jako loni titul Apetit od Hachette Filipacchi 2000, v kategorii časopisů zaměřených na bydlení, bytovou kulturu, zahradu a hobby porota nejvíce ocenila Moderní byt vydavatelství Business Media.

Specializovaným časopisem roku v oblasti hudby, filmu a fota se stal titul FotoVideo společnosti Atemi, který byl loni oceněn jako specializovaný časopis pro muže; tato kategorie mezi těmi letošními již není. Z časopisů o informačních a komunikačních technologiích nejvíce bodů od poroty získal Computer vydavatelství Computer Press. Mezi motoristickými a sportovními časopisy patří prvenství GolfDigestu C&S z dílny vydavatelství Atemi. Specializovaným časopisem zaměřeným na TV programy se stal Týdeník televize od Bauer Media.

Titul Hvězda roku 2007 patřící některému z nových časopisů, které začaly vycházet od srpna 2006 nebo loni po dobu nejméně šesti měsíců, získal časopis Sedm od Sanoma Magazines Praha. Nejlepší obálku mělo podle poroty březnové číslo časopisu Digifoto od Computer Pressu.

Se svými tituly soutěžilo celkem 31 vydavatelů, tedy o šest více než loni, kteří nominovali 97 časopisů a 57 obálek. „Jedná se téměř o více než dvoutřetinový nárůst počtu přihlášených titulů a téměř dvojnásobný počet obálek oproti loňskému ročníku,“ uvedli pořadatelé. Časopisy hodnotilo 34 porotců, což je o devět více než o rok dříve.