Václav Chaloupek točí večerníček o ježcích

Praha - Autor televizních večerníčků o zvířátkách Václav Chaloupek připravuje další příběhy pro děti. Téměř každý den vyráží s kamerou do přírody a natáčí se svými svěřenci. Jak sám říká, nezbytná je k tomu trpělivost a znalost chování zvířat. Filmař předpokládá, že tento večerníček bude jedním z jeho posledních.

Václav Chaloupek žije nepřetržitě obklopen lesem a zvířaty. Jsou to mnohdy účinkující z Večerníčků nebo nalezenci, které mu přinesli lidé. Přírodou je filmař okouzlen už od dětství. Rodák od Kozelského polesí nejvíc času věnuje přípravě Večerníčků a minutám z přírody.

Jednu z rolí v novém večerníčků o ježcích bude hrát i lišáček Šíša, známý z večerníčku o liščatech. Ostatní zvířata, která Chaloupek na svém hospodářství chová, mohou odejít, kdykoliv se jim zachce. Filmař si udržuje stálý přehled o tom, co se v blízkém lese právě děje.

Nový večerníček o ježcích bude jiný než ty předchozí. Komornější a určený menším dětem. Až ho dotočí, bude mít Chaloupek na svém „kontě“ 99 dílů plus jeden prémiový, tedy celkem 100 zvířecích večerníčků. Proto budou ježci zřejmě jeho posledním seriálem. V České televizi se první díl nových dobrodružství malých ježků objeví koncem roku.