Prima se o část své produkce podělí s internetem

Praha - Televize Prima bude poskytovat část své vlastní tvorby internetové televizi Stream.cz, svá zpravodajská videa pak serveru Novinky.cz. Dnes o tom všechna tři média společně informovala novináře. Podle vedení televize se jedná první krok v internetové strategii této komerční televize. Portál, který by onkuroval "nováckému" projektu tn.cz a zpravodajskému serveru ČT24, ale Prima nechystá.

Na Stream.cz tak bude možné v první fázi v červnu zhlédnout několik dílů divácky nejsledovanějšího pořadu Primy, seriálu Velmi křehké vztahy, lifestylového magazínu Top Star a cyklu Jak se staví sen. V druhé půli roku přibude seriál Ošklivka Katka či pořad Hádej, kdo jsem.

Všechny tři strany se shodují na strategičnosti tohoto kroku. Spolupráce navíc bude exkluzivní, a tak Prima zřejmě skončí dosavadní spolupráci s Centrum.cz a Atlas.cz, zaměřenou většinou na konkrétní jednotlivé projekty. Média se také dohodla na způsobu zveřejňování reklamy ve sdíleném videoobsahu a dělení výnosů z ní.

Podle zástupce Stream.cz Miloše Petany je spolupráce s Primou velkou příležitostí k tomu rozšířit nabídku pro uživatele. Dosud tato internetová televize nabízí vlastní obsah, videa uživatelů a nyní přibudou profesionálně vytvořené televizní obsahy. „Nápor neočekáváme ihned, ale v průběhu podzimu a zimy předpokládáme, že minimálně sto tisíc lidí denně by měla být část, kterou získáme prostřednictvím Primy,“ podotkl.

Podle šéfredaktora serveru Novinky.cz, který provozuje Seznam.cz ve spolupráci s deníkem Právo, Vladimíra Dušánka si server od spolupráce slibuje rozšíření a zvýšení počtu videopříspěvků.

Podle Singra je spolupráce prvním krokem v internetové strategii Primy, která chce k sobě přitáhnout více mladých diváků. Konkurovat Nově a jejímu serveru Tn.cz ani internetovému zpravodajskému serveru ČT24 se ale nyní nechystá. „Touhle cestou se zatím nechystáme jít, ale je to otázka vývoje. Nechystáme se spustit zpravodajský portál, paralelně s Novinkami už vůbec ne,“ uvedl generální ředitel Primy Singer.