HBO přes kabelovku od UPC bude možné mít jen digitálně

Praha - Obyvatelé Prahy, kteří mají předplacenou analogovou kabelovou televizi UPC přijdou postupně během léta o možnost sledovat filmové kanály HBO a HBO2. Obě stanice zařadí společnost pouze do své digitální kabelové nabídky. V Praze se změna podle dostupných informací dotkne řádově desítek tisíc lidí.

Pokud budou chtít lidé HBO a HBO2 sledovat i nadále, nutností bude pořídit si set-top box. „Ti, co mají předplacenou analogovou televizi, mohou dostat set-top box zdarma, cena nabídky zůstane stejná,“ řekl mluvčí UPC František Malina. Programy HBO a HBO2 si lidé mohli přikoupit za 315 korun měsíčně k balíčku Klasik, který samotný stojí 499 korun za měsíc.

Přesun programů HBO z analogové do digitální kabelové sítě, který začal před půl rokem, se týká všech sítí UPC v celé ČR. Během léta se tak stane i v Praze a celý přechod bude završen po prázdninách v posledních čtyřech městech - Hodoníně, Kutné Hoře, Slaném a Šumperku. „Tam se ještě musí dobudovat digitální sítě a pak se programy HBO přesunou do digitální nabídky také,“ podotkl Malina.

UPC ČR je největším českým poskytovatelem televizních služeb a vysokorychlostního internetu a jeho služeb využívá podle údajů z 31. března více než jeden milion zákazníků.