Slovenská televize Joj chystá druhý kanál

Praha - Slovenská televize Joj připravuje na přelom září a října tohoto roku spuštění svého druhého kanálu. Joj Plus bude zaměřen převážně na filmy, okrajově pak bude vysílat i televizní seriály.

„Kdybychom to neudělali my, udělal by to někdo jiný a předběhl by nás,“ uvedl pro slovenský deník Pravda generální ředitel Jojky Richard Flimel. Podle něj bude provoz druhého kanálu nejméně dva roky ztrátový, poté by si na sebe měl Joj Plus začít vydělávat.

Flimel slibuje pestrou programovou nabídku, od romantických příběhů přes české filmy až po seriály. Jednu pětinu vysílání bude navíc tvořit zábava. Programový ředitel TV Joj František Borovský podotýká, že Joj Plus rozhodně nebude telenovelový kanál. „Chceme se odlišit od klasické Jojky a přilákat jiné diváky, kteří nás dlouhodobě nesledují,“ řekl Borovský pro Pravdu.

Vedení Jojky by bylo spokojeno, kdyby nový filmový kanál sledovalo přibližně 250 tisíc diváků denně. Vysílání Joj Plus bude šířeno prostřednictvím kabelových rozvodů a satelitu.

O spuštění druhého kanálu uvažuje i slovenská komerční jednička Markíza, která spadá pod hlavičku společnosti CME. Kromě Markízy vlastní bermudská společnost i českou Novu, která koncem minulého roku spustila svůj filmový kanál Nova Cinema. Na podzim pak chystá přejmenování svého kanálu Galaxie Sport na Nova Sport. Už nyní pro něj televize vyhradila prostory ve svém zpravodajském centru na Barrandově, kam se Galaxie přestěhovala ze svého původního působiště v Hradci Králové.