Na Slovensku vrcholí přípravy na start třetího kanálu STV

Praha - Slovenská televize se připravuje na start třetího, plně digitálního kanálu Trojka. Podobně jako ČT 4 bude zaměřen výhradně na sport a odstartuje 8. srpna ve 14 hodin, tedy během zahajovacího ceremoniálu letní olympiády v Pekingu.

Podle projektového manažera Andreje Miklánka odstartuje vysílání sportovní Trojky „impozantní obrazový a zvukový teaser“, tedy jakási promo upoutávka. Součástí startu bude nejspíš i několikavteřinové přivítání generálního ředitele STV Štefana Nižňanského, bývalého moderátora Televizních novin Československé televize.

Během olympiády bude Trojka vysílat 24 hodin denně a většinou půjde o přímé přenosy. Čtyři hodiny denně pak budou vyhrazeny na programy ze záznamu. Diváci se mohou těšit i na souhrnné zpravodajství, které se na Trojce objeví třikrát denně - vždy v 6:00, 11:00 a 17:30.

Podle internetového serveru Mediálne.sk musí slovenská veřejnoprávní televize do dějiště olympiády v Pekingu přesunout velké množství techniky. Kromě režie se jedná také o střižny, grafický hardware nebo kamery, které budou připraveny pro natáčení původních reportáží. „K dispozici bude i improvizované studio přímo v pekingském vysílacím centru,“ říká Miklánek. STV bude mít v Číne 33 tým. Na Slovensku pak bude olympiádu zabezpečovat přibližně 100 pracovníků.

Trojka bude vysílat Formuli 1, chystá i další akvizice

Po skončení olympiády najede Trojka na běžný program. Ve vysílacím schématu najdou diváci diskusní pořad Aréna nebo půlhodinový publicistický pořad Komety a legendy. Chybět nebudou ani záznamy relací ve Sportu pro pamětníky, rychlé sportovní zpravodajství zase nabídnou Góly-body-sekundy.

Mezi zářím a prosincem tohoto roku plánuje STV investovat přibližně 70 miliónů korun na licence ke sportovním akcím. Jednou z akvizicí se už před časem stal nákup práv na Formuli 1. „Start Trojky má potenciál zatřást už poměrně zakonzervovaným televizním trhem na Slovensku,“ myslí si Miklánek.

Vydáno pod