Olympijské press centrum otevřelo své brány

Peking - Minulý týden mělo v Pekingu premiéru kompletně nově postavené press centrum, které by mělo využít více než pětadvacet tisíc novinářů z celého světa. Kromě klasického zázemí nabídne také několik nadstandardních služeb.

Olympijské hry sice začínají až 8. srpna, už dlouho předtím se však do čínské metropole začnou sjíždět tisíce novinářů ze všech koutů světa. Sloužit jim bude nové press centrum, které pojme skoro sedm tisíc akreditovaných publicistů z tištěných a elektronických médií. Zázemí je připraveno i pro televizní a rozhlasové reportéry včetně jejich štábů.

Čínské úřady zároveň slíbily, že novináři nebudou omezeni v přístupu na internet, který je jinak v celé zemi cenzurován. Olympijský organizační výbor také popřel zprávy, že by televizní štáby nemohly na ulicích Pekingu nebo na náměstí Ťiang Ce-mina natáčet reportáže a vysílat přímé přenosy.

Press centrum má neuvěřitelných 62 tisíc metrů čtverečních. Novináři budou mít k dispozici celkem tři tisíce dobrovolníků a navíc spoustu služeb, jako je kadeřnictví, masážní salon nebo pošta.

Vydáno pod