Web ČT24.cz nabídne během olympiády až osm online přenosů zároveň

Praha – Internetový speciál České televize k letní olympiádě v Pekingu nabídne až osm online přímých přenosů současně. K dispozici bude také živé vysílání ČT2 a ČT4 SPORT a video zpravodajství, samozřejmostí bude výsledkový servis či blogy redaktorů.

U příležitosti letních olympijských her Peking 2008 připravuje Česká televize pro sportovní fanoušky řadu novinek. Vedle nepřetržitého olympijského vysílání na dvou programech, ČT2 a ČT4 SPORT, připravuje televize veřejné služby také speciální internetové stránky – přílohu zpravodajského portálu www.ct24.cz.

Olympijský web ČT bude prvním svého druhu na českém internetu. Návštěvníkům umožní sledovat online nejen živé vysílání ČT2 a ČT4 SPORT, ale navíc až osm dalších přímých přenosů z různých, současně probíhajících klání.

„Důležitou součástí stránek bude také aktuální video zpravodajství a kompletní výsledkový servis. Počítá se samozřejmě i s řadou příspěvků přímo z dějiště olympiády od sportovních redaktorů České televize, ať již formou blogů či v podobě MMS fotografií,“ dodává k projektu vedoucí internetového oddělení České televize Petr Svatoš.

Přípravy speciálního olympijského webu ČT jsou v plném proudu. Oficiální start těchto unikátních stránek je naplánován na konec července.