Ondřej Kepka bude v novém pořadu učit „krásnou věc, jakou je film“

Praha - Česká televize připravila pro filmové fanoušky a videoamatéry magazín Zoom. Průvodcem pořadu a rádcem pro zkušenější i méně zkušené filmaře bude režisér a herec Ondřej Kepka. První díl uvede ČT2 ve středu 3. září od 17:05. Hostem pořadu bude pedagog FAMU Jiří Myslík, herec a režisér Martin Bohadlo a doc. Martin Štoll, který se podělí o postřehy z poroty Národní filmové soutěže.

"Pro nás je nejhorší najít takovou míru, aby si zkušení amatéři neříkali: pro nás to není, to je pro malé děti, ale aby zas úplní začátečníci neměli dojem, že je to na ně příliš složité,„ doufá v úspěch pořadu Ondřej Kepka. Sám bude filmové nadšence “zaučovat" v Ondřejově škole.

„Bude se věnovat čistě tomu, čemu se říká tvorba, základy řemesla, chci ukázat, jak si zjednodušit práci,“ popisuje „učitel“ Kepka. Jednoduchá témata, jako například natáčíme o Vánocích, chce prokládat „vážnějšími tématy“, jak pracovat ze zvukem nebo střihem. „Mojí ideou je získat pro tu krásnou věc, jakou je film, někoho, kdo není třeba ještě zcela rozhodnutý,“ dodal.