Majitel Novy chce příští rok spustit českou verzi MTV

Praha - Majitel největší české komerční stanice Nova, společnost Central European Media Enterprises (CME), se dohodla se společností MTV Networks International (MTVNI) na získání práv ke spuštění české verze hudebního kanálu MTV. O dohodě informovala CME na svých internetových stránkách. Na rozdíl od mnohých jiných i národních mutací by česká MTV vysílala nejen přes satelit, ale i přes zemské vysílání.

Česká MTV by podle plánu CME měla spustit své vysílání v první polovině příštího roku. Známá hudební stanice chce v ČR vysílat 24 hodin denně a podle CME bude prezentovat životní styl pro mladé lidi. Na podobě programu bude MTVNI spolupracovat se CME i Novou.

„Kanál bude vysílat původní českou tvorbu, české adaptace formátů MTV i mezinárodně známé pořady s českými titulky, například Pimp My Ride a Cribs. MTV se stane členem skupiny zábavních a tematicky zaměřených kanálů pozemského a kabelového vysílání TV Nova,“ uvedla CME. Sledovat ji budou moci nejen diváci v České republice, ale také přes satelit a kabelové sítě i na Slovensku.

"Věříme, že hudební kanál bude skvělým doplňkem našeho stávajícího
portfolia a zajistí našim divákům a inzerentům kompletnější nabídku. V době, kdy v ČR a ve Slovenské republice probíhá proces digitalizace, budeme schopni našim divákům nabídnout ještě pestřejší skladbu programů pod hlavičkou televize Nova," uvedl generální ředitel Novy Petr Dvořák.