Česká televize připravuje k nadcházejícím volbám speciální pořady

Praha - Česká televize se bude podobně jako v předchozích letech věnovat nadcházejícím krajským a senátním volbám v mimořádných vydáních diskusního pořadu Otázky Václava Moravce Speciál. Chybět nebude ani tradiční relace Studio volby. Volební bloky se objeví i v Událostech a dalších zpravodajských či publicistických relacích.

Otázky Václava Moravce Speciál zavítají do tří největších krajů - Moravskoslezského, Středočeského a Jihomoravského. V diskusi lídrů kandidátek nejsilnějších politických stran, či uskupení v daném regionu, budou mít hlavní slovo přítomní diváci a regionální novináři.

Kritériem pro výběr politiků budou dva nezávislé průzkumy volebních preferencí (konané tři dny před vysíláním), z nichž vyplyne pět až šest účastníků debaty. První speciální vydání diskuzního pořadu se ve vysílání objeví 25. září. Další Otázky Speciál pak budou následovat 2. října a poslední 9. října, vždy ve 21 hodin na ČT2.

Zpravodajská stanice ČT24 se bude volbám věnovat celodenním speciálem ve středu 15. října. Blokem Zaostřeno na volby, jenž nabídne reportáže, analýzy, debaty a komentáře, bude provázet Jakub Železný.

V sobotu 18. října se na ČT1 i ČT24 bude vysílat Studio volby, které začne přesně ve 14 hodin, kdy se uzavřou všechny volební místnosti. Moderátoři Nora Fridrichová a Václav Moravec budou spolu s hosty sledovat výsledky hlasování v nově zrekonstruovaném Studiu 6 a nebudou chybět ani bezprostřední reakce politiků i analytiků. Marcela Augustová diváky ve virtálním studiu seznámí s průběžnými i kompletními výsledky, které budou přicházet přímo z Českého statistického úřadu. O dění ve všech krajích pak budou informovat reportéři bezprostředně z terénu.

Česká televize poskytne divákům stejný servis i o druhém kole senátních voleb 25. října. Volební zpravodajství bude k dispozici také na speciálních stránkách portálu www.ct24.cz a na Teletextu ČT.

  • Václav Moravec autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/4/304/30317.jpg
  • Nora Fridrichová autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/2/109/10804.jpg