ČT chystá v den voleb speciální živé vysílání, přístupné bude i na webu ČT24

Praha - Průběžné výsledky krajských voleb a prvního kola voleb senátních budeme znát 18. října. Česká televize bude jejich vývoj nepřetržitě sledovat od chvíle, kdy se začnou vysypávat volební urny až po zveřejnění konečných výsledků. Letošní krajské a senátní hlasování bude sledovat a komentovat tým speciálu Studio volby. Hlavní moderátorské duo znají diváci už z kontinuálního vysílání v době volby prezidenta - ptát se budou Nora Fridrichová a Václav Moravec. Volební speciál ČT bude možné sledovat nejen na ČT1 a ČT24, ale i na webu ČT24.

„S Norou Fridrichovou budeme moderovat rozhovory s analytiky, politology ve studiu a budeme se propojovat s jednotlivými volebními štáby, ať už v krajích nebo v sídlech politických stran,“ vysvětluje Václav Moravec.

Právě v sídlech politických stran a v krajských metropolích budou situaci sledovat také desítky reportérů. Statistici předpokládají, že první čísla uvolní kolem půl čtvrté. S pomocí grafů Vám je okamžitě nabídne Marcela Augustová z virtuálního studia. S ní budete postupně získávat přehled o tom, jak si vedou ve 13 krajích v boji o zastupitelstva jednotlivá uskupení a také jak si stojí adepti na 27 křesel v horní komoře parlamentu.

„Řekla bych, že všechno má letos jiný rozměr v tom, že tentokrát jsou volby hodně důležité pro politiku na národní úrovni. A to zrovna v okamžiku, kdy se chystáme na naše předsednictví v EU. Už to naznačuje hodně linek, po kterých se dá jít - a my po nich samozřejmě půjdeme,“ říká šéfdramaturgyně Studia volby Pavla Kvapilová. Půjde tedy o zhruba 8 hodin živého volebního vysílání. Sledovat ho budou moci diváci nejen na zpravodajské stanici ČT 24, ale i na ČT 1 a na webu ČT24.

Vysílání Studia volby, 18.10.08

14:00 - 18:45 : ČT 1 a ČT 24

20:00 - 23:00 : ČT 24

+ zpravodajské vstupy na ČT 1

+ kontinuálně na www.ct24.cz

Výjimečnost vysílání osvětluje ředitel zpravodajství ČT Milan Fridrich: „Tyto krajské a senátní doplňovací volby jsou první svého druhu, které budeme na ČT 1 vysílat kontinuálně, stejně jako vysíláme na ČT 24 zpravodajský program. To znamená neustálý proud rozhovorů, moderací a předběžných výsledků.“

Volební maraton v České televizi začne naplno už ve středu 15.října, kdy na ně bude mít zaostřeno ČT 24. Uvidíte například speciální profily všech krajů a dozvíte se také praktické informace o tom, jak hlasovat. Na čtvrtek pak Václav Moravec chystá poslední ze svých předvolebních speciálů - tentokrát s prvními místopředsedy politických stran.

Vydáno pod