Američany táhne k obrazovkám dvojnice Palinové

Washington – Herečka Tina Feyová těží ze své podobnosti s kandidátkou na viceprezidentku Spojených států Sarah Palinovou. K pořadu Saturday Night Live, kde Feyová nynější aljašskou guvernéku paroduje, přilákala přes osm milionů diváků. Patří mezi ně Palinová, která skeče bere s humorem a o své dvojnici říká: "Zbožňuju ji."

Tina Feyová je Sarah Palinové podobná fyzicky, podobná jsou i gesta a přízvuk, která v Saturday Night Live používá. V pořadu většinou paroduje konkrétní vystoupení kandidátky na viceprezidentku, z nichž některé Palinová pokazila.

Bylo tomu tak například v rozhovoru o zahraniční politice, po kterém Feyová v roli Palinové deklamovala: „Každé ráno, když se občané Aljašky vzbudí, je jejich první povinností podívat se ven, jestli se kolem nepotulují nějací Rusové. A když tam jsou, musíme k nim jít a zeptat se: 'Co tady děláte?' A když to pořádně nevysvětlí, je naší povinností říct: 'Kšáá! Vypadněte odsud!'“

Sarah Palinová se ovšem snaží využít parodická vystoupení Feyové ve svůj prospěch. Její tým údajně kontaktoval producenta pořadu Saturday Night Live Lorna Michaelse. Je možné, že se obě ženy objeví v televizní show společně, a to ještě před listopadovými volbami. „Byla by legrace setkat se s ní, imitovat ji a dál jí dodávat materiál,“ uvedla Palinová.

Feyová je hvězdou první velikosti, i když se odhlédne od jejích imitací
kandidátky na viceprezidentský post. Herečku, která je držitelkou ceny
Emmy, znají například diváci populárního seriálu 30 Rock.