StarDance III bude pokračovat i po požáru na Výstavišti

Praha – Třetí řada soutěžního pořadu České televize StarDance bude pokračovat na Výstavišti v jednom z pavilonů u Křižíkovy fontány. Pokračování oblíbené taneční show tedy neohrozil noční požár, který zničil dominantu bubenečského Výstaviště Průmyslový palác. "Žádné problémy by být neměly, pokud se neukáže, že to nějakým způsobem poškodilo důležitý zdroj energie," uvedl mluvčí České televize Ladislav Šticha. Zda je elektrické vedení v pořádku, má být jasné odpoledne.

„Zatím nemáme žádné informace, že by nám něco mělo zhatit naše plány,“ konstatoval Šticha. Vedení ČT se nejprve obávalo, zda oheň nepoškodil zdroj energie; podle techniků je však vše v pořádku.

„Poslední informace jsou takové, že by to mělo vypadat velmi optimisticky,“ prohlásil Šticha. „V tuhle chvíli se bez problémů staví dekorace a někdy 27. října by se v těch prostorách mělo začít zkoušet,“ dodal.

Průmyslový palác stojí v těsném sousedství Křižíkovy fontány a přilehlých pavilonů. Požár zničil jeho levé křídlo, plameny poškodily také část přilehlé Královské obory.

Pořad StarDance, který vychází z úspěšného formátu britské BBC, patřil loni i předloni k nejsledovanějším programům podzimu. Ve třetí sérii populární taneční soutěže vystoupí například herci Vladimír Kratina, David Suchařípa a Zuzana Norisová a zpěváci Iva Frühlingová a Bohouš Josef. Moderátory soutěže budou opět Marek Eben s Terezou Kostkovou.

Předcházející ročník, který skončil loni v prosinci, vyhrál akrobatický lyžař Aleš Valenta s tanečnicí Ivou Langerovou. Vítězi premiérového ročníku byli herec Roman Vojtek s tanečnicí Kristýnou Coufalovou.