Poslaneckou sněmovnou se šířil falešný dopis České televize

Praha - České televizi se dnes podařilo v Poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky zachytit falešný dopis, který obsahuje informace vztahující se k jednání České republiky o umístění radarové základny na našem území. Dopis, který se snaží vzbudit dojem, že pochází z České televize, byl šířen mezi poslanci v době, kdy zde probíhalo klíčové jednání o zřízení radarové základny v České republice. Vedení zpravodajství České televize se od textu i formy dopisu distancuje.

V dopisu je uvedena výzva, aby zájemci o informace k textu volali do České televize. Pod zprávou jsou uvedena jména šéfredaktora zpravodajství Michala Petrova, šéfredaktora aktuální publicistiky Jiřího Vondráčka a moderátora Václava Moravce. Ani jeden ze jmenovaných ale o existenci dopisů neví.

„Dopis je evidentní falzifikát, je to podvrh. Česká televize používá zcela jiné hlavičkové papíry. Zdá se, že hlavním cílem autorů bylo poškodit ČT, zahltit telefonní linky vedení zpravodajství, a proto jsme se rozhodli podat trestní oznámení na neznámého pachatele,“ uvedl mluvčí televize Ladislav Štícha. 

Vydáno pod