Reportéři ČT bodovali na jihlavském festivalu

Jihlava - Investigativní pořad České televize Reportéři ČT získal na Mezinárodním festivalu dokumentárních filmů Jihlava 2008 dvě ocenění. Tvůrci pořadu si odnesli cenu za nejlepší televizní a video reportáž a také čestné uznání.

David Macháček a Roman Šantúr bodovali s reportáží Ostří hoši z Třebíče z loňského října o poměrech panujících na třebíčské radnici. Ocenění bylo uděleno ve spolupráci s týdeníkem Respekt. Reportáž podle porotců důsledně rozkrývá mafiánské propojení politiků a podnikatelů v malém moravském městě. Novináři se zajímali o výběrová řízení na obecní pozemky. Přitom se dostali do konfliktu právě s tamními radními.

Reportáž naleznete zde. Na stránkách pořadu Reportéři naleznete na četná přání diváků i nesestříhanou verzi celé reportáže o skandálním chování třebíčských radních.

Porotci jihlavského festivalu také ocenili příspěvek Davida Havlíka a Michaela Fialy Poklad na Kamencovém jezeře z letošního května, kteří získali čestné uznání. V této reportáži autoři poukázali na nevýhodný pronájem unikátní památky na severu Čech. Město „za hubičku“ pronajalo areál jezera s pozemky na padesát let místnímu podnikateli. Více o kauze Kamencového jezera naleznete zde.

Reportéry ČT vysílá Česká televize každé pondělí na prvním programu od 21:30. Investigativní pořad se zajímá o politické, ekonomické a společenské kauzy, stejně jako o lidské příběhy.