StarDance letos sleduje průměrně přes 1,5 milionu lidí

Praha - Letošní řadu soutěže StarDance III… když hvězdy tančí sleduje průměrně přes 1,5 milionu diváků. Podle mluvčího České televize, která pořad vysílá, Ladislava Štichy byla první polovina letošního ročníku divácky úspěšnější než předchozí dva ročníky.

Třetí řada StarDance má za sebou čtyři finálové večery, v soutěži zbývá ještě pět párů složených ze známých osobností a profesionálních tanečníků. „Všechna čtyři kola StarDance překonala magickou hranici 1,5 milionu diváků, což je lepší výsledek než u předchozích dvou ročníků,“ řekl ČTK mluvčí ČT Šticha. Hranici 1,6 milionu překročil jen úvodní díl letošní řady, na který se podívalo 1,649 milionu lidí.

Celkově je letošní soutěž, která se o víkendu dostala do druhé poloviny, zatím o něco méně úspěšná než její předchozí řady. Do sledovanosti předchozích sérií jsou ale započítána i závěrečná kola, která vždy přitáhnou nejvíce diváků. Druhou řadu sledovalo v průměru 1,66 milionu lidí. Rekord stále drží první řada taneční show, kterou si předloni nenechalo v průměru ujít 1,93 milionu diváků.

Oblíbenost dalších pokračování StarDance…když hvězdy tančí je u podobných pořadů spíš výjimkou. Podle šéfredaktora serveru o médiích a digitalizaci DigiZone.cz Jana Potůčka má ale soutěž letos poslední šanci u diváků uspět, protože příští rok jí budou konkurovat nové digitální stanice.

Česká televize zatím neprozradila, zda počítá s dalším pokračováním. „Co se týče plánů, nebudeme raději předbíhat. Se třetím kolem se loni v listopadu také ještě moc nepočítalo a vidíte…,“ řekl Šticha.

V sobotu ze soutěže vypadl herec David Suchařípa s partnerkou Albinou Zaytsevou, kteří se ocitli v duelu s hercem Vladimírem Kratinou a jeho tanečníci Laurou Klimentovou. Kratina v úvodu soutěže prohlásil, že ho ruší partnerka i hudba. „To je pořád stejné, ale musím to překonávat. K tanci já vztah nikdy neměl a obávám se, že ani žádný hluboký vztah nevznikne. Ale je to příjemné s příjemnými lidmi,“ řekl ČTK Kratina.

Šestapadesátiletému herci, který je se svými 195 centimetry nejvyšším účastníkem soutěže, se zatím nejvíce líbil slowfox. „Ze začátku jsem měl tři rychlé tance. Slowfox byl pomalejší, tak to bylo příjemnější,“ řekl Kratina, podle kterého soutěž vyhraje herečka Zuzana Norisová nebo její kolegyně Dana Batulková. „Ty mají k tanci vztah a baví je to.“

Norisová s Batulkovou patří k favoritkám soutěže i podle bookmakerů. Větší šance na vítězství má podle nich Norisová s tanečníkem Janem Klimentem, které společnost Fortuna hodnotí kurzem 1,4:1. Batulková s partnerem Janem Onderem mají kurz 3,5:1. Lidé na favorizovaný pár dosud prosázeli kolem 300 000 korun, na Batulkovou s Onderem se uzavřely sázky v hodnotě kolem 100 000 korun. „Zbylé dvojice se na tiketech téměř neobjevují,“ řekl ČTK mluvčí Fortuny Tomáš Bahník.

Taneční soutěž StarDance …když hvězdy tančí, která vychází z úspěšného formátu britské BBC, patřila loni i předloni k nejsledovanějším programům podzimu. Loni show vyhrál akrobatický lyžař Aleš Valenta s tanečnicí Ivou Langerovou. V první sérii byl nejúspěšnějším párem herec Roman Vojtek s Kristýnou Coufalovou.