Brněnské centrum IBM vstoupilo do virtuálního světa Second Life

Brno - Brněnské centrum strategických služeb společnosti IMB vstoupilo do virtuálního světa Second Life, když ve virtuálním městě Bohemia otevřelo vlastní budovu. Ta bude sloužit hlavně pro nábor skutečných zaměstnanců v reálném světě.

Podle firmy by mohla nová metoda přijímacího procesu oslovit potenciální zájemce o práci především tím, že umožňuje uchazečům aktivně se zapojovat do přijímacích rozhovorů. V prostředí pobočky se návštěvníci setkají s virtuálními postavami skutečných zástupců oddělení lidských zdrojů společnosti. 

V Bohemii je i fotbalová Sparta

Projekt Second Life buduje od roku 1996 americký fyzik Philip Rosedal a jeho softwarová laboratoř Linden Lab jako interaktivní sociální síť a zároveň marketingový kanál. Uživatelé internetu mohou prostřednictvím postaviček, takzvaných avatarů, tento virtuální svět osídlovat, komunikovat v něm spolu, učit se nebo obchodovat. V současné době má více než 15 milionů obyvatel z celého světa.

Virtuální město Bohemia je centrem československého Second Life, místem společenských a zábavních akcí a sídlem významných firem působících na českém a slovenském trhu. V říjnu letošního roku otevřelo na místním Starém náměstí informační centrum agentury CzechTourism. Česko se tak po Švédsku, Estonsku a Maledivách stalo jedním z prvních států, které mají na Second Life své zastoupení. Před rokem se v prostředí Second Life objevil například také stadion fotbalové Sparty.