Ringier a Sanoma jednají o spolupráci s majetkovým propojením

Praha - Vydavatelství Ringier ČR a Sanoma Magazines Praha vedou jednání, jejichž výsledkem může být určitá forma spolupráce, založená na majetkovém propojení. Informoval o tom týdeník Marketing & Media, podle kterého se na mediálním trhu hovoří o tom, že by se mohla tato spolupráce projevit už na konci prvního čtvrtletí příštího roku.

Zástupci obou vydavatelů ale informace o případném spojení či spolupráci nepotvrzují. „Sanoma je pro nás vydavatelství stejné jako kterýkoli jiný partner na trhu a jakékoli spekulace nejsou na místě,“ říká za vydavatelství Ringier ČR mluvčí Kateřina Kuchařová. 

Generální ředitel vydavatelství Sanoma Magazines József Steff už dříve řekl, že je běžné, když každý vydavatel jedná na trhu s každým. „Diskuse s Ringierem nepřekročily hranici běžných jednání, která vedeme s jakýmikoli partnery. Nebylo by proto vhodné vyjadřovat se k jednotlivým případům,“ reagoval.

Ringer í Sanoma šetří

Ringier ČR je podle hrubých příjmů z inzerce podle monitoringu TNS Media Intelligence za leden až říjen letošního roku druhý v žebříčku vydavatelů za Mafrou, Sanoma Magazines Praha je desátá. Ringier ČR vydává například deníky Blesk, Sport a Aha! a týdeník Reflex, Sanoma Magazines Praha pak mimo jiné týdeníky Vlasta, Květy, Story, Marie Claire a českou mutaci National Geographic.

Sanoma Magazines Praha nedávno oznámila v souvislosti s přípravou na nadcházející finanční krizi zastavení vydávání sedmi svých titulů, z obdobných důvodů Ringier ČR ohlásil konec vydávání bezplatného deníku 24 hodin.