Nejvíce diváků měl o Vánocích mimo zpráv Anděl Páně na ČT1

Praha - Nejsledovanějším pořadem na celoplošných stanicích o Vánocích mimo zpravodajství a počasí se stala repríza pohádky Anděl Páně, kterou nabídla ČT1 večer na první svátek vánoční. Pohádku zhlédlo 1,74 milionu diváků starších 15 let. Anděl Páně tak zopakoval svou výhru z Vánoc roku 2006, kdy jej ČT odvysílala v premiéře. Druhý největší počet diváků měl Deník princezny 2 na druhý svátek vánoční na Nově (1,632 milionu), třetí je premiérová pohádka Kouzla králů, kterou ČT1 vysílala na Štědrý večer a kterou zhlédlo 1,617 milionu lidí. Vyplývá to z údajů, které pravidelně zveřejňuje server Tn.cz.

Co se týče Štědrého dne, za novou pohádkou Zdeňka Zelenky Kouzla králů se umístily dva pořady na Nově - S čerty nejsou žerty (1,611 milionu diváků) a Tři oříšky pro Popelku (1,518 milionu). Do první pětice patří také americký film A co když je to pravda? na Nově a Hádej, kdo jsem! na Primě.

Na první svátek vánoční si nejvíce lidí vybralo Anděla Páně, za ním následuje „pohádka pro dospělé“ - americký snímek Pretty Woman s 1,607 milionu diváků. Třetí byl další díl Ulice na Nově, který vidělo 1,427 milionu lidí. V první pětici nejsledovanějších pořadů jsou dále Jak se budí princezny a Moje krásná čarodějka, obojí odvysílané na Nově.

V pátek na druhý svátek vánoční se podle počtu diváků za filmem Deník princezny 2: Královské povinnosti zařadil další díl seriálu Novy Ulice (1,345 milionu diváků), český film Na pytlácké stezce (1,085 milionu diváků) a dále snímek ČT Maharal - Tajemství talismanu a film Pekařův císař na Nově.