Česká televize odvysílá novoroční projev prezidenta živě i na internetu

Praha - Novoroční projev prezidenta republiky Václava Klause živě v České televizi nejen na programech ČT1 a ČT24, ale také na internetu v novém iVysílání i online vysílání zpravodajského portálu www.ct24.cz, a to v plné televizní kvalitě.

Ve čtvrtek 1. ledna 2009 od 13.00 hodin bude Česká televize vysílat přímým přenosem novoroční projev prezidenta České republiky Václava Klause.

Diváci mohou sledovat toto živé vysílání na programu ČT1, na zpravodajské stanici ČT24 a v plné televizní kvalitě rovněž na internetu. Tuto možnost nabízí nové iVysílání České televize, bezplatná služba dostupná na adrese www.ivysilani.cz, a také online vysílání na zpravodajském portálu www.ct24.cz.

Návštěvníci obou webů mohou vybírat ze tří úrovní vysílání podle rychlosti svého internetového připojení. Nejvyšší kvalita skýtá video o datovém toku 1,5 Mbit/s, obraz tak dosahuje rozlišení PAL 720 × 576 obrazových bodů, tedy plné televizní kvality. K dispozici jsou přitom souběžně formáty Windows Media i Real Media pokrývající všechny počítačové platformy.

iVysílání České televize i internetové vysílání zpravodajského portálu ČT24 poskytují samozřejmě také divácký komfort v podobě online archivů. Ty nabídnou krátce po odvysílání, společně s ostatními pořady ČT, rovněž záznam novoročního projevu prezidenta ČR. Lidé jej tedy budou moci zhlédnout i kdykoliv později.